Vides objekts “Mūsu saule”

Atzīmējot Latvijas Bankas simtgadi, no 2022.gada 22. februāra līdz 10. maijam Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Latvijas Banka aicināja ikvienu Latvijas mākslas skolu audzēkni piedalīties zīmējumu konkursā “Mūsu pasaule, mūsu nākotne”.

Kopā tika iesūtīti vairāk nekā 900 mākslas darbi, kuru autori ir bērni un jaunieši no visas Latvijas mākslas skolām. Lielā atsaucība žūrijas locekļus ne tikai iepriecināja un patīkami pārsteidza, bet arī lika nopietni pastrādāt pie konkursa darbu izvērtēšanas un rezultātu apkopošanas. Zīmējumi daudzpusīgi atspoguļo mūsu valsts nākotnes paaudzes pasaules redzējumu un būtiskas pamatvērtības – ģimene, draugi, mīlestība, dzimtene, daba, planētas ekosistēmas aizsardzība un miers.

Vides objekta “Mūsu saule” 12 daļiņas – zeltītas plāksnes – ir atceļojušas uz Jēkabpils Mākslas skolu.  Aicinām uz A/C “Rūme” ZASĀ no 3.marta līdz 31.marta aplūkot ”mazās” saules, kas atgriezušās no Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Latvijas Banka rīkotās izstādes “Vērību zīmes”. Jēkabpils Mākslas skolas 12 audzēkņu: Ādams Putniņš, Emija Geituse, Edgars Elksnis – no Aknīstes; Hugo Mikušāns, Rudīte Vasjurina, Kārlis Lācītis, Zita Godļevska, Dāvids Borovskis, Paula Amanda Bruža, Sanita Gabranova, Anne Zālīte – no Zasas; Elza Martinsone no Jēkabpils, darbi bija žūrijas atlasīto 369 interesantāko vidū un tika iekļauti vienotā vides objektā “Mūsu saule”, kas bija apskatāma pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Latvijas bankas simtgades veltītās izstādes “Vērtību zīmes” norises laikā no 2022. gada 9. oktobra līdz 2023. gada 15. janvārim.

“Liels lepnums par viņiem! Ak, šie zelta ciļņi ar zelta vērtībām: vectēvu, māmiņu, draudzību, resno liepu, Zasas dzirnavām” Anda Svarāne. Paldies Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam, Latvijas Bankai un vides objekta idejas autoram māksliniekam Artūram Analtam. Paldies Jēkabpils Mākslas skolas pedagogiem Andai Svarānei, Evai Jočai un Baibai Brūverei-Kuklei par audzēkņu panākumiem šajā projektā.