Atbalsts Ukrainas tautai karā pret agresoru un necilvēcību

Jēkabpils Mākslas skolas darbinieki pret karu Ukrainā.
Karu Ukrainā neatbalstām, jūtam līdzi Ukrainas tautai, sekojam notikumiem.
Arī Krievijā notiek plašas pretkara demonstrācijas dalībniekus Putina spēki cenšas aizturēt. Krievija bloķē saziņas kanālus, veic nepatiesu melu informācijas izplatīšanu. Krievijas karš Ukrainā ir pretrunā visām demokrātijas normām, kas līdzinās fašisma izpausmēm, vērsts pret neatkarīgu demokrātisku miermīlīgu valsts pastāvēšanu. Ukraina nevienam nav uzbrukusi, nav pieteikusi karu Krievijai, Krievijas kareivji īsti nezin kāpēc karš notiek. Šo karu izraisījis ir Putins ar sava režīma piekritējiem, kārtējo reizi tiek nozagti demokrātijas principi un pārvērsti vienpersoniskās varas rokās kā tas ir pašreiz Krievijā. Putins ir ilgus gadus gatavojies, lai realizētu sapni par vienotu Padomju Savienību robežu atgūšanu.


Mums visiem ir jābūt drošiem, morāli stipriem atbalstot Ukrainas tautas cīņu par neatkarību. Mums jāsaprot kā daudznacionālai sabiedrībai Latvijā, katrā iestādē, skolā, ģimenē tautībai šai karā nav tautībai atšķirības. Politiķu uzskati nevar būt vienmēr vienoti ar tautas viedokli, jo pastāv informācijas, ideoloģijas, kas ne vienmēr atspoguļo tautas patieso gribu.
Nesaskaņas valdību uzskatos nedrīkst nevar attiecināt uz tautību.
Arī Krievijas tauta negrib karu, taču apturēt šo karu pagaidām krievu tautai vēl nav spēkam.
Pašreiz Ukraiņu tauta ir vienota ar savu valdību un cīnās nevienlīdzīgos spēkos ar Krievijas militārajiem spēkiem. Šis karš ir agresija pret neatkarību un demokrātiju.
Jācer, jātic labajam un taisnīgajam, lai Dievs palīdz Ukraiņu tautai gūt mieru!

Jēkabpils Mākslas skolas direktors Ziedonis Bārbals
2022.gada 2.martā